Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Ons Perspectief

BINNO staat voor besturingsinnovatie. Wij zijn er van overtuigd dat actief burgerschap de besturing van onze samenleving democratischer en rechtvaardiger kan maken en de creatie van publieke waarde effectiever en efficiënter kan laten verlopen. Hoe meer de samenleving betrokken is bij het openbaar bestuur, hoe beter de overheid de samenleving werkelijk van dienst kan zijn. Wij juichen het daarom toe dat gemeenten steeds meer inzetten op burgerparticipatie en de ruimte willen geven aan maatschappelijk initiatief.

 

Burgerparticipatie is echter niet iets dat je er zomaar bij doet als gemeente. Het raakt namelijk de fundamenten van de overheid: democratie, rechtvaardigheid en de creatie en beheer van publieke waarde. Het is daarom zeer begrijpelijk dat gemeenten soms terughoudend zijn in het delen of overdragen van hun verantwoordelijkheden. Het zijn tenslotte de kernwaarden van de Nederlandse grondwet die op het spel staan.

 

Lees verder

 

 

 

Samen het openbaar bestuur innoveren


 

 

 

 

Met oog voor wat er op het spel staat


 

Publicaties

Hier vindt je de publicaties van onze adviseurs en de publicaties waaraan zij hebben bijgedragen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de media


 

Onze Adviseurs

BINNO is opgericht door Wine Schultze, Jelte Bloemzaad en Sasker de Roos. In 2013 vonden wij elkaar in onze passie voor het openbaar bestuur en besloten wij BINNO op te richten. Dankzij de grote verschillen in onze achtergronden vullen wij elkaar goed aan. Tezamen verenigen wij in ons bureau een grote breedte aan kennis en ervaring - variërend van bestuurskunde tot verandermanagement en van projectmanagement tot filosofie.

 

 

 

 Passie voor openbaar bestuur


 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?